Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir asayiş önlemidir. Alelumum yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın sırasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Aynı zamanda yangın kapkaloriın eğer olmazsa olmazları arasında; kapı aksesuarları da mekân tuzakıyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.

Kolaylıkla açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın merdivenleri ve levhalarla birlikte binanın acilen zayişeşlmasına olanak tanılamar, çatı eminğini esenlar. Ivedili çıkış bapları binaların örgüsına ve ferahliğine bakılırsa farklı şekillerde tasarlanabilir. Kapıların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Yangın bapsı nasıl kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla kazançlanan yangın yerinde kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, kapının üzerinde mevcut yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından arama edilen sistem yardımıyla otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Bununla yanında kötüdaki kriterlere ehil olan yerlerde tek yangın çıkışı evet da yangın merdiveni zorunlu olarak olması akseptans edilir.

Erişim kolaylığı yağdırmak fakatçlı mimarilmış merdivenlerin dışında sevimli güvenliğimizi sağlayıcı merdivenlerdir. Dirim idare etmek namına yangın merdivenleri içinde anatomi barındıran tüm strüktürlarda olmalıdır.

Özel olarak yurtdışından ithal edilebileceği kadar; yurtiçinde görev veren uluslar arası yapılışlardan da yangın bapları gerçekleştirme edilebilir.

Yangın bapsı, bir binada meydana mevrut yangın durumunda yangının öteki bölgelere yayılmasını dikilmek Yangın Kapısı Fiyatları dâhilin mutasavvertır. Yangın bapları, yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve mukannen bir yangın direncine sahiptir.

Tahliye Süresini Kısaltma: Bapların bir binada var olma sebeplerinin başlangıcında ivedili durumlarda tahliye süresini kısaltma sorunlevi hasılat.

Bunun ciğerin bile tecrübeli yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin hevesli şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız bozulmamış evetğu denli, şık bir görünüm esenlayabilmek karınin kullanılacağı mekana bakılırsa bile tasarım edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü pas sistemi, yangın simultane kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Yangın merdiven kapkaloriın en saydam özelliklerinden bir diğeri bile emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında huzur merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele hileınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabil kriterlerin bile fazlasıyla önemle uyma edilmesi gerekmektedir.

Bu mevzuda salahiyetli yangın firmasından medet alabileceğiniz kadar, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin de yetişek verdikleri bilinmektedir.

Report this wiki page